Grasu XXL x Guess Who – Doamne Ajută! (videoclip nou)

Written by on septembrie 4, 2018

Grasu XXL şi Guess Who s-au reunit pe un hit nou – „Doamne Ajută!„, cu mesaj social, religios şi politic. Începe cu un sample cunoscut, o rugă şi jelanie a celor defavorizaţi de soartă, urmat de un flow impecabil.

Doamne Ajută” este plin de sample-uri preluate din folclorul românesc, urban sau rural, tradiţional sau nou. Acolo unde cântecul de jale se îngână cu cel de cerşetorie şi acolo unde cultura română se intersectează cu cea rroma apare Guess Who. Nu e aici să judece aspru, ci doar să solicite Divinităţii să îi judece pe cei care ne conduc.

Justiţia e reprezentată de un bătrân orb, împotmolit într-o barcă în deşert. Pare o figură divină, un bătrân peste care au trecut deceniile şi e tare, tare obosit. Multiple elemente religioase apar în clip, inclusiv ruine de biserici, mătănii, monumente şi simboluri. Acest videoclip unic cu o puternică amprentă emoţională şi religioasă este regizat de Ionuţ Trandafir şi va rămâne cu siguranţă întipărit în memoria fanilor.

De muzică s-a ocupat Grasu XXL, iar de text au fost responsabili amandoi . Scratch-urile ce apar măiastru peste vocea de femeie care jeleşte sunt realizate de către DJ Undoo. De producţia adiţională s-au ocupat Paul Iorga şi George Hora, iar acesta este un proiect marca Okapi Sound. Cei care ascultă cu atenţie vor regăsi pe negativ şi fragmente din Chriss Casper, piesa „My Roots„.

Nu e prima oară and Grasu XXL şi Guess Who colaborează. De fapt cei doi au făcut pereche pe multiple hituri, inclusiv pe melodia „Pentru un gram de atenţie„, apărută cu doar o săptămână în urmă. Cea mai celebră colaborare a lor este cu siguranţă „Azi nu„, care a îmbătrânit frumos în 8 ani şi este imnul delăsării şi al dorinţei de relaxare când eşti prea stresat.

Luna trecută Guess Who şi Grasu XXL apăreau la categoria „featuring” pe piesa lui Junky Zice „ÎNTRUNA ÎNTRUNA„. „Doamne Ajută” este a doua piesă extrasă de pe albumul „În Labirint„,  care va sosi pe 12 septembrie.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track
Title
Artist

Background