TOP 10 – Cele mai căutate piese din 2018, potrivit Shazam

Written by on decembrie 22, 2018

Pe final de 2018, Shazam dezvăluie o listă scurtă a celor mai căutate piese ale anului. În top 10 regăsim melodii ale unor artiști precum Demi Lovato, Dua Lipa, Calvin Harris, Ed Sheeran și Maroon 5.

Piesa ”Solo”, lansată de The Clean Bandit și Demi Lovato în luna mai, a fost cea mai căutată melodie de pe Shazam în 2018. Cu peste 9 milioane de căutări, ”Solo” a depășit hituri precum ”One kiss” și ”Perfect”. Acest lucru nu este tocmai o surpriză, considerând că piesa a urcat pe primul loc în topul multor clasamente din Europa, ajungând hit în Austria, Germania, Ungaria, Finlanda, Slovacia și UK.

Cardi B apare de două ori în acest clasament, atât alături de Maroon 5, cu piesa ”Girls Like You”, cât și împreună cu Bad Bunny și J Balvin, cu single-ul ”I Like It”.

Ed Sheeran ocupă un onorabil loc 5 în clasamentul Shazam pe 2018 cu o piesă lansată în 2017. Ne referim, desigur, la hitul ”Perfect”, melodia în versurile căreia Ed ne împărtășește cum s-a îndrăgostit de Cherry Seaborn, actuala lui soție. În curând îl vom putea vedea pe Ed Sheeran cântând live această piesă, artistul urmând să susțină primul concert în România pe 3 iulie 2019.

Din raportul realizat de Shazam aflăm și că piesa ”Friends” lansată de Anne-Marie și Marshmello a fost melodia cu cele mai multe căutări într-o singură zi. Pe 8 aprilie, piesa a fost căutată pe Shazam de 800.000 de persoane.

TOP 10 Shazam: Cele mai căutate piese din 2018

Clean Bandit ft. Demi Lovato – Solo
Nicky Jam and J Balvin – X
Calvin Harris and Dua Lipa – One Kiss
Dynoro and Gigi D’Agostino – In My Mind
Ed Sheeran – Perfect
Tom Walker – Leave A Light On
Maroon 5 ft Cardi B – Girls Like You
Marshmello and Anne-Marie – Friends
David Guetta and Sia – Flame
Cardi B ft Bad Bunny and J Balvin – I Like It

Shazam este o populară aplicație de recunoaștere a muzicii. Lansată în 1999, aceasta permite utilizatorilor să identifice melodiile ascultând un scurt clip audio, înainte de a dezvălui titlul artistului și al cântecului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track
Title
Artist

Background